Foodconcept

authentiek, duurzaam, ecologisch, ambachtelijk, werelds

Dit zijn voor ons geen holle, modieuze slogans, maar het is een dagelijkse praktijk. We hebben aandacht voor duurzaamheid en ecologische aspecten in alle stadia van ons handelen: in aankoop/productie, in verwerking/bereiding, in distributie.

We vertrekken uit een verse visie op lekker eten, waarbij we de typische Belgische kost niet schuwen maar er graag een wereldse toets aan geven. Vanuit die visie werken we een aanbod uit op maat van de seizoenen, waarbij de voorkeur uitgaat naar lokale producten of fair-trade producten. We kiezen voor minder vlees en zorgen sowieso steeds voor een volwaardig vegetarisch alternatief. We willen zo bijdragen aan het CO2-probleem en hopen je ook eens andere smaken te laten proeven. Wanneer we voor vis opteren dan is dat steeds met MSC-label en als het even kan gebruiken we Noordzee-vis.

Daarnaast zijn we ook waakzaam voor voedselverspilling. We berekenen zo goed als mogelijk het benodigde aanbod om de klant niet met honger achter te laten, noch met overschotten. Overschotten proberen we steeds opnieuw te verwerken, of gaan naar zij die het nog kunnen gebruiken. Tijdens het ganse verwerkingsproces hebben we aandacht voor sorteren en recycleren. Tenslotte blijft ook in onze distributie duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. We gebruiken uitsluitend herbruikbare of bio-afbreekbare verpakkingen. Zo willen we mee de afvalberg verkleinen.

We hebben oog voor een gezonde keuken. Basis van een gerecht zijn steeds de groenten, waarbij we voor variatie gaan. We zoeken daarbij om seizoensgroenten te combineren waarbij zowel groene bladgroenten, knolgroenten, wortelgroenten, kiemen en scheuten… aan bod komen.

Onze naam verwijst niet toevallig naar de geuren die vrijkomen bij een intens gebruik van kruiden en specerijen. Die zorgen in onze keuken voor het wereldse smaakje. Dit kan zowel Arabisch, Aziatisch, Afrikaans, Latijns-Amerikaans zijn.